Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Σκορπιες σκεψεις

Η τρομοκρατικη επι8εση εναντιων των αστυνομικων στα Εξαρχεια στις 5/1 ειναι ενα πολυ λυπηρο γεγονος και ειναι τουλαχιστον υποκρισια να το συνδεουμε με την δολοφονια του Αλεξ. Παρολα αυτα που εχουμε γραψει και πει για την Ελληνικη αστυνομια, για ολα τα περιστατικα στα οποια ειχαν εμπλακει η απο μονοι τους ειχαν δημιουργησει, σε καμια περιπτωση δν 8α επρεπε να συγχαρουμε και να μην κατακρινουμε τετοιου ειδους ενεργειες.
Εχω ακουσει απο καποιους οτι "τα κωλοπαιδα μια χαρα ξερανε να τα σπασουν ολα για τον Αλεξ αλλα για τον αστυνομικο τπτ". Το θεμα ειναι οτι δν πρεπει να συγχεουμε τα 2 γεγονοτα. Η επι8εση στους αστυνομικους ηταν μια τρομοκρατικη ενεργεια, που πρεπει να αφησουμε την αστυνομια να κανει την δουλεια της, γιατι αν καπου την κανει καλα ειναι οταν προκειται για δικα της παιδια, ο πυροβολισμος του αλεξ ομως ηταν μια ακομα αλητικη πραξη ενος ΜΠΑΤΣΟΥ της Ελληνικης αστυνομιας που ξεχυλισε το ποτηρι, μια ακομη παρανυχιδα του κρατους (ειτε ειναι πρασινο, ειτε γαλαζιο ειτε μπορντοροδοκοκκινο) που πρεπει να κοπει. Το οτι καποιοι ανεγκεφαλοι χρησιμοποιησαν αυτο το γεγονος για να αρχιζουν να σπανε οτι βρισκουν μπροστα τους ειναι αλλο θεμα. Ο "Επαναστατικος αγωνας" οπως λεγονται οι ανανδροι (που πιστευουν οτι ειναι και επαναστατες), που επιτεθηκαν στους αστυνομικους, δν το κανουν για την μνημη του Αλεξη, η για να εναντιωθουν στο κρατος(αν το ηθελαν 8α μπορουσαν να βρουν πιο αποτελεσματικους τροπους και οχι κυνηγοντας τους αστυνομικους) αλλα μαλλον για την "δοξα" που εχουν οι οργανωσεις οπως αυτη και η 17 Νοεμβρη. Οπως και να εχει ομως ενας αστυνομικος εχει επιλεξει την δουλεια του και εχει επιγνωση του τι μπορει να του τυχει και ειναι εκπαιδευμενος γι αυτο, γι αυτο τον λογο εχει οπλο, αλεξισφαιρο και ασπιδα. Ο Αλεξ απο την αλλη ηταν ενα παιδι 15 χρονων που ουτε ασπιδα ειχε, ουτε αλεξισφαιρο, ουτε οπλο που να απειλει την ζωη του μπατσου...
Μηπως ομως δν ειναι τυχαιο που η επι8εση εγινε στα Εξαρχεια? Η επι8εση εδωσε την αφορμη στην ΕΛ.ΑΣ. να κανει μαζικες προσαγωγες, απο που αλλου, απο τα Εξαρχεια, το καταφυγειο "των επικινδυνων αναρχικων και αντιεξουσιαστων".

Παρεπιπτοντως να τα φετινα καλαντα των χριστουγεννων (και της πρωτοχρονιας):


Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού
Κάθε σπίτι και φωλιά οι μπάτσοι είναι παντού,
Έι!
Δακρυγόνα και φωτιές μεσ' τη γειτονιά
ήρθε η εξέγερση βοηθάτε ρε παιδιά

Δέντρο φωτεινό, καίει λαμπερό,
μήνυμα θα φέρει από το λαό.
Μες στη σιγαλιά ακούμε τρία μπαμ
και κάνει η αγάπη την καρδιά γροθιά.

Δακρυγόνα και φωτιές στο μικρό χωριό
και χτυπάν αλύπητα νέους στο ψαχνό,
Έι!
Δακρυγόνα και φωτιές σκόρπισαν παντού
κι η βουλή απέχει μόλις ένα ντου

Κόκκινες μπογιές, οι πέτρες ειν' πολλές
τα κανάλια δείχνουν τις ίδιες παπαριές
Τρέχουν τα παιδιά, σε κάθε γειτονιά,
φωνάζουνε συνθήματα και σπαν στα πεταχτά

Δακρυγόνα και φωτιές στο εξωτερικό
Κόσμος πολύς στους δρόμους, κάτι τρέχει εδώ,
Έι!
Δακρυγόνα και φωτιές χρειάζεται αλλαγή
Ας δώσουμε στη γη μας ακόμα μια στροφή

Χρόνια Πολλά και του χρόνου
κι ένα τάληρο δικό μου!

Τα καλαντα εiναι απο το: http://trainstorming.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: