Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Καταληψη νοσοκομειου Αγιος Παυλος, μια κινηση ανθρωπιας

Μια "καταληψη αλληλεγγυης" οραματιστηκαν ενας βουλγαρος σκηνοθετης, που δουλευει σαν μπογιατζης, και ενας 70 χρονος ημιπληγικος συνταξιουχος στο νοσοκομειο Αγιος Παυλος που ξοδευτηκαν εκατομμυρια για να ξαναλειτουργησει αλλα δεν τα "καταφερε".
Δειτε εδω.
Οσο η κριση βαθαινει και η αναγκη για στεγη και αλληλεγγυη σε αδυναμους ανθρωπους και ανθρωπους που μενουν ανεργοι και αργοτερα αστεγοι μεγαλωνει, επειδη απλα μεγαλωνει και ο κοσμος που την εχει αναγκη, τοσο κατι τετοιες ενεργειες θα αποκτουν νοημα.
Απο την καταληψη δελτα μεχρι και την καταληψη του νοσοκομειου Αγιος Παυλος, διαφοροι ανθρωποι δειχνουν την ευαισθησια τους και την ανθρωπια τους, δειχνουν οτι οι καταληψεις δεν ειναι μονο αναρχικων, οπως πολλοι ισχυριζονται, γιατι ετσι τους συμφερει να ισχυριζονται και να το εκμεταλλευτουν πολιτικα, αλλα και απλων ανθρωπων που θελουν να προσφερουν και δεν ανεχονται πλεον την αδικια, οπως π.χ. την αδικια να πετιωνται 12εκ. ευρω την ωρα που πολλοι συνανθρωποι μας δεν εχουν που να μεινουν, την ωρα που παιδια σε σχολεια λιποθυμουν υποσιτισμενα.
Οι καταληψιες δεν εχουν ευκολο εργο αφου πρεπει να αντιμετωπισουν κρατος και εκκλησια, που ως γνωστων δεν θα αφησουν το κτιριο (αν και παρατημενο χρονια) στα χερια του "καθενος", ο,τι γινεται δηλαδη σε καθε καταληψη. Μ αυτον τον τροπο η εκκλησια που υποτιθεται προβαλει την αγαπη για τον συνανθρωπο, θελει να δειξει την συμπονια της. Το θετικο ειναι οτι οι γυρω μαγαζατορες βοηθησαν και στηριζουν την ενεργεια αυτη και μαζι μ αυτους κι εμεις. Οποιος λοιπον θελει να βοηθησει μπορει να παει στην καταληψη και να βοηθησει ειτε με την προσωπικη του εργασια, ειτε δωριζοντας ενα επιπλο που δεν χρειαζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: