Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Mundial

Ας μιλησουμε λιγο γι αυτη την ακριβοπληρωμενη "γιορτη" του ποδοσφαιρου που κεντριζει το ενδιαφερον ολων.
Ειναι ενδεικτικο το ποσα χρηματα εμφανιζονται σε μια χωρα για να φιλοξενησει τετοιες "γιορτες" (βλ. μουντιαλ, Еuro, Ολυμπιακοι αγωνες). Στην νοτιο Αφρικη υπαρχουν πανω απο 2000000 ανθρωποι που δν εχουν προσβαση σε ποσιμο νερο. Κι ομως η κυβερνηση της προτιμησε να δωσει χρηματα για τα γηπεδα παρα για την καλυψη των αναγκων των κατοικων της περιοχης. Και εδω ερχεται ενα αλλο θεμα: Που σκατα βρηκε τα χρηματα?
Υπαρχουν 2 περιπτωσεις:
1ον Να τα ειχε απο πριν και επιτηδες να αφηνε τους ανθρωπους πεινασμενους χωρις στεγη και νερο. Αναρωτιεμαι απο που πηρε εντολες και τι συμφεροντα καλυπτει.
2ον Να πηρε δανεια απο διεθνης φορεις, οπως εκανε και η Ελλαδα στους ολυμπιακους αγωνες του 2004. Που αυτο μου θυμιζει τον οικονομικο δολοφονο (βλ. ντοκυμαντερ του κ. Κουλογλου) με σκοπο τον ελεγχο της νοτιου Αφρικης. Επισης αυτο με πειθει και για μια αλλη "ιστορια" που ακουσα πριν λιγο καιρο για τον ιο του HIV/AIDS:
Συμφωνα μ αυτη την "ιστορια" ο ιος του AIDS ηταν ιος που δημιουργηθηκε σε εργαστηριο στις (για μαντεψτε) ΗΠΑ με σκοπο τον ελεγχο της αφρικης και την ραγδαια μειωση του πληθυσμου της. Αν σας φαινεται περιεργο μπορειτε να το ψαξετε (θα το κανω κι εγω σιγουρα καποια στιγμη) αλλα ενδεικτικα αναφερω το οτι ειναι πολυ περιεργο το οτι ο ιος διαγνωστικε πρωτη φορα σε ανθρωπο την δεκαετια του '60 ενω ποτε πριν δν ειχε ουτε καν αναφερθει παρομοιο περιστατικο. Πως ειναι δυνατον μεσα στα τοσες εκατονταδες χρονια προσφατης ιστοριας (που θα μπορουσαν να γινουν αναφορες για ασθενειες) δν αναφερθηκε ποτε κατι τετοιο και ξαφνικα να εγινε την δεκαετια του 60. Ισως συμπτωση, ισως απλα καποια μεταλαξη ιου, ισως κατι αλλο. Τα συμπερασματα δικα σας.
Ας επιστρεψουμε ομως στο αρχικο μας θεμα. Με οποιον τροπο κι αν βρεθηκαν τα χρηματα ειναι εγκλημα ο τροπος που ξοδευτηκαν (ειναι πολλα τα λεφτα Αρη). Οπως και γενικα ειναι εγκλημα να ξοδευονται δισεκατομμυρια για τετοιες εκδηλωσεις (και αλλες οπως η Eurovision) σε ολο τον κοσμο ενω ενα τεραστιο ποσοστο των κατοικων της γης ζει κατω απο το οριο της φτωχιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: