Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Η Ευρωπη του 2009

Οπως ειδαμε και στις Ευρωεκλογες τα ακροδεξια κομματα εχουν παρει τα πανω τους. Γιατι συμβαινει ομως αυτο?
Αυτο συμβαινει διοτι πετυχε η προπαγανδα που ειχε στηθει τα τελευταια χρονια. Μας εχουν πεισει οτι για την "οικονομικη κριση" και γνκ για τις οικονομικες δυσκολιες που εμφανιζονται σε διαφορες χωρες φταιει το υψηλο ποσοστο μεταναστευσης. Ειναι συνηθισμενες οι εκφρασεις του τυπου "οι ξενοι μας τρωνε τις δουλειες" η "ηρθαν οι αλβανοι και αυξηθηκε η εγκληματικοτητα".
1ον
Ναι ισχυει οτι οι μεταναστες βρισκουν ευκολα δουλεια και οτι πολλοι Ελληνες (για παραδειγμα) δν εχουν που να δουλεψουν. Ομως γι αυτη την κατασταση δεν φταινε οι μεταναστες. Οι κυριοι φταιχτες ειναι οι αιτιες που τους εκαναν να φυγουν απο την χωρα τους, γιατι δν το εκαναν για την πλακα τους ουτε για να εκδικηθουν την Ελλαδα, οι Ελληνες επιχειρηματιες και το Ελληνικο κρατος. Οι ελληνες επιχειρηματιες φταινε διοτι προτιμουν να απολυσουν τους ελληνες εργαζομενους αφου οι μεταναστες δεχονται να εργαστουν με λιγοτερα χρηματα και χωρις ασφαλιση(δν μπορουν να κανουν και αλλιως). Οι επιχειρηματιες εκμεταλλευονται αυτη την αναγκη προς οφελος τους και μεγαλος χαμενος βγαινει ο Ελληνας μεροκαματιαρης. Απο την αλλη το ελληνικο κρατος μεσα στην γενικη αδιαφορια που δειχνει, αδιαφορει και γι αυτο το θεμα. Αφηνει ατιμωρητους τους επιχειρηματιες, που αναγκαζουν τους μεταναστες να δουλευουν σε αθλιες συνθηκες χωρις ασφαλιση, ζημιωνοντας τα ασφαλιστικα ταμεια.
Βεβαια η υπερβολικη εισρροη μεταναστων προκαλει προβληματα στην οικονομια και στο ασφαλιστικο συστημα αλλα, εκτος του οτι δν μπορουμε να τους κατηγορησουμε για την καταντια τους, παλι υπευθυνο ειναι το κρατος. Φαινεται ανικανο να διαχειριστει τον μεγαλο ογκο μεταναστων και να ελεγξει την εισοδο τους. Απο την αλλη οι χωρες της Ευρωπαικης ενωσης οι οποιες εχουν καταφερει να ελεγξουν την εισοδο των μεταναστων διωχνουν τους αλλοδαπους με αποτελεσμα ειτε να γυρνανε στην Ελλαδα ειτε να ερχονται σ αυτην ως την ευκολοτερη λυση.
2ον
Ναι μεν μπορει να αυξηθηκε η εγκληματικοτητα αλλα αυτο ισχυει μονο και μονο επειδη αυτοι οι ανθρωποι (οχι ολοι, μερικες εξαιρεσεις μονο) δν μπορουν να τα βγαλουν περα οικονομικα. Αρχιζει να λειτουργει το ενστικτο της επιβιωσης. Θα ηθελα να δω ολους τους "ελληναραδες" πως θα αντιδρουσαν σε αναλογες περιπτωσεις, οταν δεν θα μπορουν να εξασφαλισουν ουτε φαγητο για την οικογενεια τους. Επισης και εμεις οι "Ελληναραδες" δεν ειμαστε και αγιοι. Απλα αυτη η προπαγανδα ειναι πολυ καλα στημενη και μας εχει πεισει οτι μονο οι μεταναστες ειναι εγκληματιες. Δεν ειναι τυχαιο οτι τα ΜΜΕ τονιζουν την εθνικοτητα του "εγκληματια" οταν ειναι ξενος, ειδικα αν προερχεται απο τις χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ.
Η ευθυνη μας ειναι μεγαλη. Η ψηφος ειναι ενα οπλο απεναντι σ αυτους που μας θελουν να κοιμομαστε και να μας προπαγανδιζουν. Και ας μην ξεχναμε και ο Χιτλερ καπως ετσι πηρε την εξουσια, με νομιμα μεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: