Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αυτο ειναι πανεπιστημιο...

Μιλαω μονο για τα γεγονοντα που γνωριζω και χωρις να θελω να "γλυψω" κανεναν, ετσι κι αλλιως δεν εχω προσωπικο ωφελος.

Αξιζουν πολλα συγχαρητηρια στο ΑΠΘ και ιδιαιτερα σε εκεινους που ειναι υπευθυνοι για τη διαχειριση των πορων. Το ΑΠΘ απο τα 70κατι εκ. που επαιρνε, υποτιθεται, καθε χρονο για χρηματοδοτηση, φετος πολυ πιθανο να παρει συνολικα μονο 10, και εκει που πιστευαμε οτι πλεον θα σταματησουν οι παροχες προς τους φοιτητες, εγινε κατι απροσμενο:
Η φοιτητικη λεσχη εξακολουθει να ειναι δωρεαν. Επιπροσθετα αρχισε πριν 2 εβδομαδες να δουλευει και τα μεσημερια των σαβ/κων για να μπορουν οι φοιτητες να τρωνε δωρεαν εν μεσω κρισης, ενω θα προσθεθει και ασυρματο δικτυο στο χωρο της λεσχης.
Τα κυλικεια εξακολουθουν να ανηκουν στο πανεπιστημιο και να μην τα αγγιζουν ιδιωτες. Μ αυτο τον τροπο οι φοιτητες μεσω της ανταποδοτικης υποτροφιας δουλευουν στα κυλικεια και βγαζουν και καποια χρηματα.
Το ΑΠΘ ηταν το μονο, ισως, πανεπιστημιο που εναντιωθηκε εξ ολοκληρου στον νεο νομο πλαισιο και μαλιστα ειχε προειδοποιησει το Υπ. Παιδειας οτι θα κινησει καθε νομιμη διαδικασια για να ακυρωθει η εφαρμογη του. Σαν αντιποινα το ΑΠΘ υποχρηματοδοτειται αναλογικα με τα υπολοιπα πανεπιστημια. Παρολα αυτα και ο πρυτανης και οι λοιποι καθηγητες της διοικησης δεν κανουν βημα πισω και προσπαθουν με διαφορους τροπους να καλυψουν τα κενα της υποχρηματοδοτησης, παρα να δεχτουν τον νομο πλαισιο. Εδω αξιζει να σημειωθει οτι το πανεπιστημιο εχει αρκετες δωρεες απο ιδιωτες, ενω εχει και εσοδα απο διαφορες υπηρεσιες που προσφερει σαν χωρος ερευνων και πειραματων.
Ετσι λοιπον πρεπει να λειτουργουν τα πανεπιστημια, αυτοδιοικουμενα, χωρις επιρροες απο τον εκαστωτε υπουργο, με επικεντρο την γνωση και την επιστημη καθως και το συμφερον του φοιτητη που ετσι και αλλιως "υπηρετει".

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

...Ειναι τα σκυλια των αφεντικων...


Οποιος ειχε αμφιβολιες, "οι μπατσοι δεν ειναι παιδια των εργατων, ειναι τα σκυλια των αφεντικων". Δεν νομιζω να υπαρχει νοημων ανθρωπος που μετα τα τελευταια γεγονοτα και γενικα μετα τον τελευταιο χρονο, να πιστευει την παπαρια "απλα τη δουλεια τους κανουνε, ειναι κι αυτοι παιδια των εργατων, το κανουν για να ταισουν τις οικογενειες τους" και λοιπες μαλακιες. Εχει αποδειχθει περιτρανα οτι ο ρολος του αστυνομικου πλεον ειναι καθαρα για να προστατευει απο τον λαο και οχι τον λαο. Και αυτο γινεται συνειδητα. Δεν νομιζω οτι οι αστυνομικοι ειναι 5 χρονων παιδακια (ασχετα αν πολλοι απ αυτους εχουν τετοιο μυαλο) να τους παραπλανησαν και να τους ειπαν οτι "ξερετε μαγκες, ετσι προστατευετε την ελλαδα και τον πολιτη".

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Τι οριζουμε οικονομικο σκανδαλο???


Μηπως ειναι τα χρηματα που παιρνουν οι πολιτικοι απο διαφορες εταιριες και μεγαλοεπιχειρηματιες για διαφορες βρωμοδουλειες? Ειναι μηπως οι μετοχες "φουσκες" στο χρηματιστηριο? Η μηπως οι "απατεωνιες" σε offshore εταιριες?
Πολλοι θα πουν και τα 3, ισως ολοι. Στην πραγματικοτητα δεν μπορεις να κατηγορησεις καποιον, για οικονομικο σκανδαλο, αν εχει αναμιχθει στις 2 τελευταιες περιπτωσεις και αυτο διοτι οποιος καταφερει και βγαλει λεφτα μ αυτες τις μεθοδους απλα εκμεταλλευεται το συστημα και το πως εχει στηθει για να υπηρετει συγκεκριμενα συμφεροντα.
Το ιδιο το χρηματιστηριο ειναι μια φουσκα απο μονο του. Ο τροπος που οι "μετοχες" (οπως και αν οριζονται αυτες) παιρνουν η χανουν αξια, με εναν τροπο αυθαιρετο και πολλες φορες μαγικο, ειναι απο μονος του μια φουσκα. Το οτι μονο μια "ειδηση" μπορει να μετατρεψει μια υπερτιμημενη μετοχη σε μια αποτυχια και μια επιχειρηση σε μια σειρα για ανεργια στον ΟΑΕΔ.
Οσο για τις offshore, υπαρχουν πολυ συγκεκριμενοι λογοι που υπαρχουν αυτες οι τρυπες και οι διευκολυνσεις. Καποιον υπηρετουν και καποιοι βγαζουν πολλα χρηματα μ αυτον τον τροπο, ειναι μερος του συστηματος οποτε δεν μπορει να θεωρηθει παρανομο.
Εδω ειναι που τιθεται το θεμα της ηθικης, το πως θα βγουν αυτα τα χρηματα και ποιον θα βλαψεις για να γινεις πλουσιος. Σε εναν κοσμο ομως που δεν εχει ηθικη, ο καθενας σκεφτεται την παρτη του και πως θα σε εκμεταλλευτουν ειναι δυσκολο για καποιον να σκεφτει την ηθικη.
Αυτος ομως που θα καταφερει να σκεφτει με βαση την ηθικη δεν θα ειναι κοροιδο ομως, ουτε ηλιθιος, θα ειναι καποιος που σκεφτεται το κοινο καλο και οχι μονο την παρτη του.

Στην εξουσια με τον εναν η τον αλλον τροπο

Μετα τα τραγελαφικα της προηγουμενης κυβερνησης του ΠΑΣΟΚ η οποια παραιτηθηκε υστερα απο μερικες περιεργες κινησεις του Γ. Παπανδρεου, που τελικα εβγαλε κερδισμενο το δολαριο, ηρθαν τα τραγελαφικα περι κυβερνησης συνεργασιας εθνικης σωτηριας και λοιπα κουραφεξαλα. Οι εκλογες ειχαν καταντησει κατι τυπικο τα τελευταια χρονια γι αυτο και αποφασισαν πλεον να τις καταργησουν και να δημιουργησουν μια κυβερνηση κοινως αποδεκτη, απο ποιους? μα φυσικα ΜΟΝΟ απο τους βουλευτες που συμφωνησαν στην αποφαση.
Τι σημαινει αυτο? Σημαινει οτι το ΛάΟΣ βρηκε την ευκαιρια που ηθελε για να ανεβει στην εξουσια, η μια κωλοτουμπα εφερε την αλλη (ψηφισαν το ΔΝΤ, αργοτερα διαφωνησαν μ αυτο και τελος συμφωνησαν να παρουν την εξουσια για να υπογραψουν τις αποφασεις του) και τελικα εγινε αυτο που ηθελαν (ή, οπως θα ελεγαν και καποιοι, προεβλεψε ο Φυρερ. Τουλαχιστον ο Χιτλερ πηρε την εξουσια με εκλογες, κρατησε τα τυπικα). Σημαινει επισης οτι Γεωργιαδης και Βοριδης παιρνουν υπουργεια.
Ο τηλεβιβλιοπωλης με το χουλιγκανι.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Νομος πλαισιο, Σκεψεις


Εδω και λιγο καιρο εκατσα να δω τη σειρα του ΑΝΤ1 "το κλειδι του παραδεισου", για οσους δεν την εχουν δει, εχει να κανει με ενα οικονομικο σκανδαλο που γινεται σε ενα πανεπιστημιο της αθηνας (λογικα στην Παντειο) που ειναι αναμεμιγμενοι καθηγητες και πρυτανης. Σημασια δεν εχει τι σειρα ηταν, αν ηταν καλη η οχι, σημασια εχει οτι καποια πραγματα που γραφτηκαν στο σεναριο εχουν λογικη και καλλιστα μπορουν να γινουν, για να μην πω οτι γινονται ηδη.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Οδηγιες γι αυτους που δεν θελουν να πληρωνουν εισητηρια στα ΜΜΜ

Οδηγιες γι αυτους που δεν θελουν να πληρωνουν εισητηρια, ειτε επειδη ανηκουν στους δεν πληρωνω, ειτε επειδη ανηκουν στους επιβατες θεσσαλονικης, ειτε επειδη δεν εχουν λεφτα, ειτε επειδη ειναι τζαπατζηδες.
Μπορειτε να χρησιμοποιησετε αρκετους τροπους για να μην πληρωσετε και να αποφυγετε το προστιμο. Καποιοι απ αυτους ειναι ριψοκινδυνοι και μπορει να μην πετυχουν γι αυτο επιλεξτε με προσοχη οποιον θελετε, επισης μπορειτε να χρησιμοποιησετε και συνδιασμους τακτικων.
Εδω πρεπει να σημειωσω οτι οποιαδηποτε συμβουλη και αν χρησιμοποιησετε πρεπει να γνωριζετε τα εξης: