Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

ΟΥΚ και ελληνικος στρατος

Θα μιλησω πρωτα γι αυτην την υποκρισια που λεγεται Υποχρεωτικη θητεια.
Η υποχρεωτικη θητεια λοιπον ειναι κατι εντελως ανουσιο. Ο στρατος υποτιθεται οτι υπαρχει για να προσατευσει ενα κρατος απο εισβολεις και γενικα για τα εδαφικα συμφεροντα του και αυτο συνηθως γινεται με την χρηση οπλων εφ οσον δν μπορει να γινει μεσω της διπλωματικης οδου.
Και ρωταω εγω ειναι δυνατον να μπορει ο καθ ενας να παιρνει ενα οπλο και να μπορεσει να εκπαιδευτει πληρως σ αυτο? η απαντηση ειναι οχι. Οταν ο αλλος εκπαιδευεται σ ολη του ζωη γι αυτο δν μπορεις εσυ να πας με 9 μηνες εκπαιδευση, στο σφουγγαρισμα, τη λουφα και το ξεφλουδισμα πατατας, να τον πολεμισεις. Δν συμφερει το κρατος διοτι ολα αυτα τα χρηματα που δινει γι αυτη την εκπαιδευση και το εξοπλισμο θα μπορουσε να τα αξιοποιησει καλυτερα. Επισης δν μπορουμε να αναγκαζουμε τον καθ ενα σε αυτη την "εκπαιδευση" δεν ειναι λιγες οι φορες που οι φανταροι πεφτουν σε καταθλιψη και εχουν αυτοκτονικες τασεις. Αυτα κι αλλα πολλα ειναι που θα επρεπε να καταργηθει η υποχρεωτικη θητεια.
Ας παμε τωρα στα ΟΥΚ και τις ειδικες δυναμεις γενικοτερα.
Οπως σε καθε επαγκελματικη εκπαιδευση στο στρατο ετσι και στα Ουκ γινεται μια πλυση εγκεφαλου για το ποιος ειναι ο εχθρος του εθνους κτλ κτλ. καθως επισης κυριαρχει και ο φανατισμος των ανωτερων που περναει και στους μικροτερους σε ιεραρχια στρατιωτες. Αυτος ο φανατισμος ειχε αποτελεσμα αυτο το αισχος στην παρελαση της 25ης. Και για να μην κρυβομαστε αυτα που ειπαν δν τα ειπαν για πρωτη φορα. Αυτα και ακομα χειροτερα, οχι μονο για αλβανους, τα λενε καθ ολη τη διαρκεια της ημερας κατα την εκπαιδευση τους. Καποιος θα απαντησει οτι ετσι πρεπει να ειναι ο στρατος, φανατισμενος, για να κανει σωστα την δουλεια του.
Εγω ομως θα απαντησω οτι αυτο ειναι τελειως λαθος. Το να κανεις πλυση εγκεφαλου σε εναν ανθρωπο δν θα τον κανεις να θεωρει ολους τους αλβανους, τουρκους και λοιπα εχθρους του "εθνους" που σημαινει οτι τον κανεις ειτε ρατσιστη ειτε εθνικιστη. Αυτος ο ανθρωπος καποια στιγμη θα ψηφισει, θα κανει παιδια τι παραδειγμα θα δωσει. Πως θα συμπεριφερθει εξω απο το στρατο? Εκτος απο στρατιωτης ειναι και ανθρωπος και οπως εχουμε καταλαβει ο φανατισμος μονο σε κατι ασχημο και ακραιο καταληγει. Και τελος παντων οπως και να χει κανεις δν εχει δικαιωμα να βριζει με τετοιο χυδαιο τροπο ανθρωπους. Για μενα θα επρεπε ολοι αυτοι να φυγουν απο τα ΟΥΚ και τα καθε ουκ. Πρεπει επιτελους να εξαλειφθουν τετοια φαινομενα ρατσισμου...

Υ.Γ. λογω της πολυημερης ελειψης μου απο ιντερνετ θα κανω 3 αναρτησεις συνεχομενες(μετραει και η προηγουμενη)

Υποκρισια απ ολους

και βαζω και τον εαυτο μου μεσα.
Πριν ενα χρονο οταν σκοτωθηκε ο Αλεξ ολοι ξεσκιστικαμε να βγουνε στους δρομους και να τα κανουνε μπουρδελο. Δν λεω με το δικιο μας. Αλλα τωρα ομως που σκοτωθηκε ο 15χρονος κανεις δν εκανε τιποτα. Μονο κατι μηνυματα στο facebook που λενε οτι τα μμε ασελγουν στην μνημη του νεκρου. Μηπως αντιδραμε μονο οταν σκοτωνεται καποιος απο μπατσο η καταβαθος ειμαστε ολοι ρατσιστες?

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Eurovision

Ειναι η δευτερη φορα που γραφω γι αυτο το πανηγυρι που αποκαλειται διαγωνισμος τραγουδιου και οχι απλα διαγωνισμος καρναβαλισμου και τσιρκο. Αφορμη για το ποστ ειναι το τραγουδι που επιλεχθηκε για την εκπροσωπιση της Ελλαδας στη Eurovision. Προσωπικα δν με νοιαζει κα8ολου ο διαγωνισμος. Με νοιαζει για το αν πραγματικα αυτοι που ψηφισαν (που υποτι8εται ενδιαφερονται) ψηφισαν αυτο το αισχος, που δν λεγεται μουσικη, για εναν (οποιοδηποτε) διαγωνισμο. Πραγματικα πιστευω οτι τα υπολοιπα τραγουδια ηταν καπως πιο... τραγουδια. Πραγματικα η μουσικη αισθητικη αυτων των ανθρωπων ειναι τοσο μικρη, να μην πω ανυπαρκτη? Η μηπως τελικα ολο αυτο που στηθηκε ηταν απλα μια βιτρινα και τελικα ηταν στημενο το ποιος θα ειναι ο νικητης?
Και εδω ερχεται το επομενο ερωτημα. Αυτη την εποχη που υποτι8εται η Ελλαδα χρεωκοπει γτ πρεπει να ξοδεψουμε τοσα χρηματα για αυτο το μπουρδελο? Σκεφτειτε ποσα χρηματα θα σπαταληθουν μονο για το promotion του "τραγουδιου". Δεν μιλαω καν για τηλεοπτικα δικαιωματα καμερες, ρεπορταζ κτλ. Εγω προσωπικα σας φορολογουμενος πολιτης δν το δεχομαι αυτο το αισχος και οχι μονο φετος αλλα για καθε χρονια.

Οπαδισμος

Εδω στη θεσσαλονικη ζουμε μερες ντερμπι. Εχω και την "τυχη" να μενω κοντα σε συνδεσμο του αρη οποτε καταλαβαινετε. Χθες λοιπον το απογευμα βγηκαν καποια στιγμη οι αριανοι και αρχισαν το πανηγυρι για το ντερμπι και τα συνθηματα παρεμποδιζοντας την κυκλοφορια. Ως απολυτα αναμενομενο ηρθε και η αστυνομια, που οπως φανηκε, μαλλον κι αυτη για να παρει μερος στο πανηγυρι. Οι οπαδοι του Αρη σταματουσαν τα3ι και λεωφορια στο δρομο και τα γεμιζαν με αυτοκολητα ενω στα τελευταια εγραφαν "αρης" και διαφορα αλλα... μπροστα στους αστυνομικους. Ο ενας απ αυτους ηταν αναμεσα τους και απλα κρατουσε τον ασυρματο. Εγω αναρωτιεμαι αν αυτοι ηταν αριστεροι η αναρχικοι και εκαναν τα ιδια τι θα γινοταν. Εγω βαζω στοιχημα οτι ολη η περιοχη θα πνιγοταν απο τα δακρυγονα.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Gamato (clopyright 2010)


Εκλεισε το gamato μετα απο μηνυση των ρουφιανων της Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών έργων. Προσπαθουν να μας αναγκασουν να δινουμε 20€ για εναν δισκο που στην πραγματικοτητα, κατα 99%, δεν το αξιζει. Πρεπει επιτελους αυτες οι δισκογραφικες και οι εκμεταλευτες να καταλαβουν οτι η εποχη που μπορουσαν να κανουν οτι θελουν και να μας τα αρπαζουν, γιατι δν μπορουσαμε να κανουμε αλλιως, τελειωσε. Και η αρχη του τελους αρχισε εδω και παααρα πολυ καιρο αλλα δν ηθελαν να το καταλαβουν (ποιος ξεχναει το θρυλικο kazaa). Η μουσικη πρεπει να διαδιδεται δωρεαν, οπως και η καθε τεχνη. Η απατη "πνευματικα δικαιωματα", στην μουσικη τουλαχιστον, επαψε να ισχυει. Αν καποιος θελει να βγαλει χρηματα μεσα απο την μουσικη πρεπει να δουλεψει κι αυτος σκληρα και οχι με ενα σιντακι της πλακας να βγαζει οσα ενας απλος μεροκαματιαρης, με πολυ πιο σημαντικη δουλεια, δν θα βγαλει ποτε. Θα πρεπει να κανει συναυλιες και live σε μαγαζια, αλλα και αυτα θα πρεπει να γινουν με λογικες τιμες. Αν δεν μπορεσει να ανταπεξελθει και δεν θελει να διανεμει την δουλεια του δωρεαν τοτε να την κρατησει για τον εαυτο του. Ευτυχως τα δικτυα p2p θα συνεχισουν να υπαρχουν για πολυ καιρο ακομα και κανεις δν μπορει να κανει κατι γι αυτο. Οσο και αν το προσπαθησουν οι εταιριες και η διωξη ηλ.εγκληματος.


Η πειρατεια σωζει την τσεπη μας.
clopyright 2010... (Γιατι και η πνευματικη ιδιοκτησια ειναι κλοπη)

Δειτε ενα χιουμοριστικο κειμενο στο 
http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Τμημα οχηματων Α.Τ.Ε.Ι.Θ.

Το τμημα οχηματων του ΤΕΙ θεσσαλονικης ειναι το μονο του αντικειμενου του στην Ελλαδα. Συμφωνα και με το προγραμμα σπουδων αν τα μαθηματα γινουν σωστα και με τους καταληλους καθηγητες το τμημα αυτο μπορει να φτασει σε πολυ υψηλο επιπεδο. Σε αντιθεση με τους μηχανολογους, που πλεον ειναι παααρα πολυ, ο μηχανικοι οχηματων εχουν μια καλη επαγγελματικη αποκατασταση. Αν φτασει στο υψηλο επιπεδο που λεγαμε πιο πανω τοτε θα μπορουσαμε να μιλησουμε ακομα και για μελλοντικες βιομηχανιες παραγωγης αυτοκινητων στην Ελλαδα.
Δυστυχως ομως αυτο το τμημα υποβαθμιζεται συνεχεια. Ειτε απο το ιδιο το ακαδημαικο προσωπικο, που, μερικοι, απαξιουν πραγματικα για τους φοιτητες και την δουλεια τους, ενω πολλες φορες ειναι ανενημερωτοι και ανιδεοι στο αντικειμενο τους, ειτε απο τους φοιτητες που το εχουν (συνηθως) ως εσχατη λυση στη συμπληρωση του μηχανογραφικου. Αυτο εχει ως αποτελεσμα την μη προσπαθεια των φοιτητων αυτων και την απαξιωση τους για το τμημα γεμιζοντας το με "συνταξιουχους".
Ομως δν θελω να σταθω σ αυτο. Θελω να σταθω στις κινησεις που γινονται για να γινει το τμημα πανεπιστημιακου-πολυτεχνικου επιπεδου, ομως σε λαθος κατευθυνση. Και το λεω αυτο διοτι θεωρουν οτι μειωνωντας τις εβδομαδες απο 16 σε 13 (και βγαλε) θα καταφερουν τον στοχο τους, οπως επισης και την συγχωνευση αλυσιδων μαθηματων οπως τα μαθηματικα και το μηχανολογικο σχεδιο. Δυστυχως και τα 2 μαζι θα καταφερουν να κανουν ημιμαθεις φοιτητες που δν θα ξερουν πως να διαβασουν ενα σχεδιο (αν αφησουμε τα μαθηματικα αφου στην ουσια δν ειναι τοσο απαραιτητη η περαιτερω εμβαθυνση) αφου οχι μονο θα περιοριστει πολυ η υλη, αλλα δν θα προλαβαινει και να τελειωσει η παραδοση της καθως αυτα που πρεπει να καλυφθουν ειναι υπερβολικα πολλα. Ειναι γνωστο πλεον το ποσοι χρωστανε το μαθημα Σχεδιο 1.
Εφοσον λοιπον θελουν να κανουν την σχολη πολυτεχνικου επιπεδου, που για μενα θα ειναι ο,τι καλυτερο, ας αρχισουν με την αγορα και ανανεωση του εξοπλισμου των εργαστηριων και των αιθουσων.