Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Γιατι απετυχε η δημοκρατια?

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει και εξασκείται από το λαό. Η ετυμολογία της λέξεως βρίσκεται στα συνθετικά «δήμος» (το σύνολο ή η συνέλευση των ανθρώπων που έχουν πολιτικά δικαιώματα) και «κράτος» (δύναμη, εξουσία, κυριαρχία).

Στην δημοκρατια, λοιπον, η εξουσια πηγαζει απο τον λαο, δηλαδη απο τους πολλους. Στην σημερινη της ομως μορφη μεταφραζετε, σε εθνικο επιπεδο, ως εκλογη 300 ατομων καθε 4 χρονια ωστε να σε αντιπροσωπευσουν στην πολιτικη και να παρουν αποφασεις για σενα. Εδω ειναι που καταργειται η εννοια δημοκρατια διοτι τις αποφασεις τελικα τις παιρνουν οι 300, δηλαδη οι λιγοι. Ασχετα αν καθε 4 χρονια μπορουμε να τους αλλαξουμε.
Αυτοι οι 300, λοιπον, εφ οσον τους εχουμε εκλεξει μπορουν να κανουν οτι θελουν, συμφωνα παντα με το συνταγμα της χωρας, (αν και αρχιζουν κι αυτο να το γραφουν εκει που δν πιανει μελανι) μπορουν να κανουν οτι τους συμφερει με στοχο να πλουτισουν οι ιδιοι και τα κοινωνικα στρωματα που ανηκουν (βλ. Νεα Δημοκρατια και φορολογια). Επισης μπορουν να παρακαμψουν το συνταγμα της χωρας με το να κανουν λαμογιες στα κρυφα. Γι αυτους ειναι οτι πιο ευκολο μεχρι τη στιγμη της αποκαλυψης. Η δημοκρατια φροντιζει οι ισχυροι, οικονομικα, να γινουν ακομα πιο ισχυροι.
Κανονικα θα επρεπε ο λαος να αποφασιζει ποτε πρεπει να διωξει μια κυβερνηση. Αντ αυτου πρεπει να ανεχτουμε την εκαστωτη κυβερνηση για 4 χρονια τουλαχιστον (εκτος και αν βαρεθουν ακομα και οι ιδιοι και κυρηξουν προωρες εκλογες). Δηλαδη η εκαστωτε κυβερνηση μας κανει οτι θελει για 4 χρονια.
Εγω θα προσθεσω: Δημοκρατια ειναι οταν η ελευθερια σου τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου.
Αν βγεις να φωναξεις στον δρομο υπαρχει ο κινδυνος να σε καταστειλουν και να πνιξουν, με χημικα, την φωνη σου, υπαρχει ο κινδυνος να φας ξυλο απο ματ η απο χρυσαυγητες επειδη αντιδρας, υπαρχει ο κινδυνος να σε προσαγαγουν προληπτικα για το γενικο (πολιτικο) "καλο". Πρεπει να ανεχτεις οτι ακουγεται περι σκανδαλων και να μην αντιδρας, πρεπει να ανεχτεις το πολιτικο ασυλο ακομα και αν για το παραμικρο χρεος εσενα σου παιρνουν το σπιτι, πρεπει να δεχτεις την καταργηση συνταγματικων δικαιωματων σου για χαρη της "ασφαλειας", πρεπει, πρεπει πρεπει........ πολλα πρεπει. Αυτα τα "πρεπει" σε κανουν να μην εισαι τελικα ελευθερος. Να πνιγεσαι και να θες να ξεσπασεις.
Η δημοκρατια στηριζει ενα αποτυχημενο οικονομικο συστημα. Ενα οικονομικο συστημα που μας εχει κανει ολους δουλους, που μπορει και ελεγχει την ζωη μας και τις περισσοτερες φορες την καθοριζει κιολας. Πως γινεται, λοιπον, να εχει ο λαος την εξουσια?
Αποτελεσμα: τελικα ο ορισμος της δημοκρατιας στην πραξη ειναι αστοχος.
Πως μπορεις να λες δημοκρατια το να αποφασιζουν οι 8 ισχυροτερες οικονομικα χωρες για την τυχη του κοσμου, ειδικα οταν εισαι σιγουρος οτι θα κανουν τα παντα για το συμφερον το δικο τους και οχι της πλειοψηφιας.

Η έννοια ελευθερία αναφέρεται στην δυνατότητα του ανθρώπου να δρα χωρίς περιορισμούς.

Ο ανθρωπος απο την φυση του θελει να ειναι ελευθερος. Η δημοκρατια τελικα δν του το παρεχει αυτο. Τον περιοριζει. Τον περιοριζει οταν πρεπει να ανεχτει καθε μορφη εξουσιας πανω απο το κεφαλι του. Ειτε αυτη ειναι η κρατικη εξουσια, ειτε ο εργοδοτης του, ειτε η θρησκεια του. Τον περιοριζει γιατι πρεπει να ανεχτει καθε καθικι ματατζη ή ασφ-αλητη που τον κανει οτι θελει με το προσχημα της ασφαλειας. Οταν πρεπει να ανεχτει την κρατικη τρομοκρατια. Οταν πρεπει να ανεχτει τους ληστες με τις γραβατες να του παιρνουν οτι εχει και δν εχει. Εκει κατεληξε η δημοκρατια.

Αναρχία - Καμία αρχή έξω από τη συνείδησή σου

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Απαγορευση μετακινησεων οπαδων

Η πολιτεια απαγορευσε την μετακινηση οπαδων σε εκτος εδρας αγωνες της ομαδας τους. Φανταζομαι για λογους "ασφαλειας".
Καθε πολιτης εχει συνταγματικο δικαιωμα το δικαιωμα στην δικη εφ οσον εχει διαπραξει καποιο εγκλημα. Οχι ομως να καταδικαζεται πριν κανει το αδικημα.
Αυτο το μετρο εχει σκοπο να πνιξει την ανικανοτητα του υπουργειου "προστασιας" του πολιτη και της αστυνομιας να διαφυλαξουν την ασφαλεια μεσα και γυρω απο τα γηπεδα. Για να δουμε ποσα χρονια θα αντεξει αυτη η κυβερνηση πριν αναγκαστει να κυρηξει προωρες εκλογες...

Μηδενικη ανοχη

Ολοι ημασταν μαρτυρες των επεισοδειων του περσινου δεκεμβρη. Η τοτε κυβερνηση ηταν ας το πουμε εξυπνη γτ ειχε χεσμενη την φωλια της. Ομως η κυβερνηση του πασοκ δν ειχε τπτ να χασει οποτε και εδειξε το αληθινο της, φασιστικο, προσωπο...
Δεν ξερω τι ακριβως εγινε στην αθηνα (αν και ειδα παααρα πολλα βιντεο με μπατσους να πεφτουν με τις μηχανες τους πανω σε διαδηλωτες)
Στην θεσσαλονικη το πηραν το μηνυμα τα μπατσονια και με το παραμικρο επνιξαν με δακρυγοννα την διαδηλωση και στο τελος την διελυσαν. Οτι ακριβως ηθελε το (Μ)πα(τ)σοκ.
Αληθεια ποσο δημοκρατικο ειναι αυτο...
Γιατι ομως να μην μπορουμε κι εμεις να χρησιμοποιησουμε το "μηδενικη ανοχη" για τους 300 γελοιους? Γιατι να μην μπορουμε να τους διωξουμε με την παραμικρη μαλακια? Σιγουρα θα ειχαμε εκλογες καθε μερα.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

800 εκατ. Δολλαρια αμερικανικου στρατιωτικου οπλισμου στο Ισραηλ

Δες εδω

Το συμπερασμα που μπορουμε αμεσως να βγαλουμε ειναι οτι θα γινει σφαγη στην παλαιστινη. Το ισραηλ εκει που εμενε απο πυρομαχικα ηρθε αυτη η συμφωνια και σε περιπτωσεις "εκτακτης" αναγκης μπορει να χρησιμοποιησει αμερικανικο οπλισμο αξιας 800 εκατομμυριων δολλαριων.
Απο την αλλη οι αμερικανοι εχουν τωρα ακομα πιο ευκολο πατημα στη μεση ανατολη για να κανουν οτι θελουν (οχι οτι δν εκαναν ηδη) με μεγαλυτερη ευκολια.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Το Α σε κυκλο

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Α μέσα στο Όμικρον είναι το σύμβολο του αναρχικού κινήματος. Στους κύκλους των αναρχικών είναι γνωστό και σαν αλφάδι. Αποτελείται από ένα κεφαλαίο "Α", κυκλωμένο από ένα "Ο". Το "Α" έχει τη σημασία του "Αναρχία", ενώ το "Ο" προήλθε από την λέξη "Ordre", που σημαίνει τάξη, και αναφέρεται σε μέρος μιας ρήσης του Προυντόν (η αναρχία είναι τάξη).


Η πρώτη γνωστή χρήση του συμβόλου είναι αυτή στα κράνη κάποιων στρατιωτών των Δημοκρατικών κατά την περίοδο του Ισπανικού Εμφύλιου Πόλεμου. Το σύμβολο υιοθετήθηκε από την Ανοιχτή Αναρχική Συμμαχία (Alliance ouvrière anarchiste), μια Βελγική αναρχική κολλεκτίβα, στις 25 Νοεμβρίου 1956, και από τότε άρχισε να γίνεται γνωστό. Σημαντική διάδοση γνώρισε όταν χρησιμοποιήθηκε από δυο αναρχικές νεολαίες, το 1964 από τη γαλλική Jeunesses Libertaires και το 1966 από την ιταλική Gioventu libertaria. Η ευκολία με την οποία μπορεί να αναπαραχθεί σε έναν τοίχο ή ένα έγγραφο, αλλά και η εθύτητα του συμβολισμού του, το έκαναν το πιο γνωστό σύμβολο των αναρχικών.

2010


Ευτυχισμενο το 2010